Secția chirurgie pediatrică

CHIRURGIE PEDIATRICĂ – SPITALUL CLINIC PENTRU COPII „DR. VICTOR GOMOIU”

 

Cine suntem?

 

Dr. Sălăvăstru George  – Medic Primar

 • Competență chirurgie laparoscopică pediatrică
 • Atestat in Managementul Serviciilor de Sanatate
 • Domenii de interes / activitate – chirurgie abdominală, chirurgie toracică, urologie pediatrică, chirurgie oncologică pediatrică.
 • Email – george.salavastru@spitalgomoiu.ro

Dr Avram Anca – Medic Specialist

 • Competență Chirurgie Laparoscopică Pediatrică, competenta endoscopie digestiva
 • Domenii de interes / activitate – chirurgie abdominală, chirurgie toracică, urologie pediatrică, chirurgie oncologică pediatrică, endoscopie digestivă superioară și inferioară.
 • Email – anca.avram@spitalgomoiu.ro

Dr. Dragan Gabriel – Medic specialist Chirurgie Pediatrica

 • Competență Chirurgie Laparoscopică Pediatrică
 • Domenii de interes / activitate – chirurgie abdominală, chirurgie toracică, urologie pediatrică, chirurgie oncologică pediatrică.
 • Email – gabriel.dragan@spitalgomoiu.ro

Dr. Popescu Maria – Medic specialist Chirurgie Pediatrica

 • Competență Chirurgie Laparoscopică Pediatrică, competenta endoscopie digestiva
 • Domenii de interes / activitate – chirurgie abdominală, chirurgie toracică, urologie pediatrică, chirurgie oncologică pediatrică, endoscopie digestivă superioară și inferioară.
 • Email – maria.popescu@spitalgomoiu.ro

Prezentarea secției

Secția se află la etajul 4 și are o capacitate de 25 de paturi pentru spitalizarea continuă. Cele 25 de paturi sunt distribuite în 8 saloane (5 saloane cu 4 paturi, 2 saloane cu 2 paturi și 1 rezervă). Fiecare salon este dotat cu grup sanitar propriu și televizor.

Blocul operator pentru chirurgie este situat la etajul 5 și constă în 3 săli de operație dotate cu aparatură ultramodernă (instrumentar pentru chirurgie deschisă, linie pentru chirurgie minim invazivă – laparoscopie, toracoscopie, endourologie, endoscopie digestivă inferioară si superioară), ce permite efectuarea intervențiilor din sfera chirurgiei pediatrice.

 

Ce oferim?

Patologie chirurgicala curentă – hernie inghinală, hidrocel, testicul necoborât, hernie ombilicală, hernie de linie albă, fimoză, etc.;

Patologie abdominală – apendicită, patologie anexială, diverticul Meckel, litiază biliară, invaginație intestinală, ocluzii intestinale, chist hidatic, chist splenic, stenoză de pilor, etc.;

Patologie urologică – sindrom de joncțiune pieloureterală, reflux vezicoureteral, megaureter obstructiv, hipospadias, diverticul vezical, valvă de uretră, chist renal, litiază renală, etc.;

Patologie toracică – malformații congenitale bronhopulmonare (CPAM, sechestrație pulmonară, emfizem lobar congenital, chist bronhogenic), pleurezii, pneumotorax, chilotorax, etc.;

Leziuni cutanate – hemangioame, nevi pigmentari, chisturi dermice, tumorete, infecții cutanate (abces, flegmon, celulite), etc.;

Patologie tumorală malignă sau benignă;

Patologie traumatică – plăgi, corpi străini, etc.

Endoscopie digestiva superioara si inferioara (colonoscopie)

 

Cum ajungeți la noi?

Accesarea serviciilor oferite se realizează printr-o consultație inițială în cabinetul de chirurgie din ambulatoriul integrat sau, în cazul unei urgențe, prin camera de gardă. Ulterior, în cazul în care este necesară internarea, pacientul este îndrumat către biroul de internări pentru formalitățile de internare, apoi este condus pe secția de chirurgie de la etajul 4, unde este preluat de asistentele noastre.

De asemenea, ne puteți contacta telefonic la numerele:

031.4136700 / 031.4136701 / 031.4136702 / 031.4136703, interior 922, 920.

0737.501.824

chirurgie@spitalgomoiu.ro

 

De ce acte aveți nevoie?

Pentru consultație în ambulatoriu este necesar un bilet de trimitere către Chirurgie, eliberat de medicul de familie, și de o copie a certificatului de naștere sau a cărții de identitate.

În cazul consulturilor prin camera de gardă este necesară doar o copie a certificatului de naștere sau a cărții de identitate.

Indiferent că vă prezentați în ambulatoriu sau la camera de gardă vă rugăm să aveți la dumneavoastră toate actele medicale aferente patologiei chirurgicale, dacă există (bilete de externare, investigații imagistice, etc.).

De asemenea, în cazul unei internări, dacă părintele dorește concediu medical, acesta poate fi eliberat doar pacienților cu vârsta sub 7 ani și în baza unei adeverințe de salariat de la locul de muncă.

 

PENTRU CONSULTAȚIE SUNT NECESARE:

 • Bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist
 • CNP (certificat de naștere – copie)
 • Toate serviciile se efectuează numai cu programare prealabilă
 • Program cabinet ambulatoriu integrat spital  : Luni – Vineri 8.00 -20.00.
 • Tel. PROGRAMĂRI:  0314136700  interior 920 /922

 

PROGRAM ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA SI INFERIOARA
LUNI MARTI MIERCURI JOI VINERI
DR. POPESCU MARIA

medic specialist

chirurgie pediatrica

DR. AVRAM ANCA

medic specialist

chirurgie pediatrica

DR. AVRAM ANCA

medic specialist

chirurgie pediatrica

 DR. BORDEI LUIZA

medic specialist

gastroenterologie pediatrica

 

ROTATIE

Indicatia de endoscopie digestiva superioara si inferioara se va stabili in  urma unui consult prealabil de gastroenterologie/ chirurgie.

Pentru programari in clinica ce chirurgie se va suna in prealabil la numarul de telefon 0737501824 sau adresa de mail chirurgie@spitalgomoiu.ro