‼️‼️INFORMARE ‼️‼️

În contextul situației epidemiologice actuale, Comitetul Director al Spitalului Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu” a luat măsuri necesare pentru siguranța pacienților și a personalului:

– S-a înființat punctul de triaj (cort) din data de 8 Martie, măsura care poate nu a fost agreată de pacienți și de salariați, dar absolut necesară în acest context;
– S-a suspendat raportul de gardă, aceasta fiind o altă hotărâre neplăcută pentru personal, dar imperios necesară pentru protecția noastră. Știm ca o întrevedere virtuală nu este ca una fața în fata, dar trebuie să “păstram distanță” pentru a “putea rămâne împreună” și pentru ai proteja pe cei apropiați;
– S-au studiat materiale bibliografice nenumărate pentru a putea adopta măsuri adaptate spitalului nostru. Și poate din nou nu au plăcut, dar ne-am dat toată silința să fie funcționale și eficiente;
– S-au adoptat noi circuite care să asigure tranzitul pacienților și al personalului cu scopul de a minimiza riscul de transmitere al patologiei.
– Testăm și carantinăm fiecărui pacient care se internează, măsură neplăcută DAR esențială în contextul actual.

Știm că zilnic apar noi informări, noi instructaje, că sunteți bombardați cu decizii, ședințe, comunicări, dar, din păcate, trebuie să ținem pasul pentru a putea ieși cu bine din această situație.

De altfel, strategia nu este una greșită. Este suficient să privim în jur și vom observa cât de ușor este ca o greșeală “minoră” să ducă la excluderea unei unități din activitatea medicală.
Iar acest lucru nu este de dorit!

Vă asigurăm că stocurile de materiale de protecție există și insistăm asupra folosirii lor conform protocoalelor adoptate (uz rațional al protecției în funcție de gradul de risc).

Direcția mulțumește personalului spitalului, îndeosebi celor din linia întâi și reamintește că cele mai bune măsuri se nasc din colaborarea și discuțiile intercolegiale.
Suntem cu toții o echipă!
ÎMPREUNĂ VOM REUȘI 🌈