Camera de gardă
CAMERA DE GARDA
Camera de garda a Spitalului Clinic pentru Copii “Dr Victor Gomoiu” din Bucuresti asigura asistenta medicala permanenta pacientilor pediatrici (cu varsta de pana la 18 ani)
Compartimentul are urmatoarele spatii:
- Triaj si inregistrare
- Salon resuscitare si evaluare
- Salon tratamente imediate (cazuri critice)
- Salon supraveghere
- Salon tratamente minore
Simplificand, activitatea in Camera de Garda consta in:
- TRIAJUL: la prezentarea la camera de garda veti intalni un cadru medical care va va intreba despre motivul prezentarii si va efectua triajul epidemiologic avand in vedere pandemia COVID-19. Mentionam ca in unitatea noastra purtarea mastii este obligatorie. Ulterior veti fi indrumati catre punctul de inregistrare
- INREGISTRAREA: orice pacient care este asistat medical in camera de garda trebuie sa fie inregistrat in sistemul informatic al spitalului. Se vor solicita nume, prenume, CNP, adresa si informatii cu privire la medicul de familie,. Pentru o inregistrare mai rapida o sa va rugam sa aveti la dumneavoastra copii dupa certificatul de nastere/buletin al pacientului si apartinatorului legal. Este obligatoriu ca pacientul pediatric sa fie insotit de un apartinator adult care sa semneze acordul informat al pacientului pentru investigatiile efectuate (analize, radiografii etc.)
- ASISTENTA MEDICALA: Veti fi preluat de catre un medic si o asistenta medicala echipati corespunzator.
Exista prioritati in acordarea asistentei medicale?
- Este posibil sa observati ca alti pacienti, unii sositi dupa dumneavoastra, sunt preluati si tratati cu prioritate. Aceasta nu inseamna ca nu acordam importanta bolii dumneavoastra, ci faptul ca celalalt pacient necesita ingrijiri medicale mai rapid, fie din cauza starii lui actuale, fie din cauza faptului ca boala de care sufera poate determina o agravare rapida.
• Vi se vor oferi in mod regulat informatii cu privire la investigatiile care s-au facut si tratamentul pe care il primeste copilul dumneavoastra. Daca aveti neclaritati, nu ezitati sa ne intrebati.
• Daca starea copilului dumneavoastra se inrautateste sau daca apar simptome noi, va rugam sa anuntati medicul sau asistenta care se ocupa de dumneavoastra pentru a putea lua masurile care se impun.
Ce se intampla odata ce am ajuns in Camera de Garda?
- Veti fi consultat de catre un medic pediatru. Acesta va va intocmi o fisa de consultatie si va stabili un plan de investigatii si tratament pe care il va discuta cu dumneavoastra.
• In cazul in care este necesar pentru stabilirea diagnosticului, la indicatia medicului curant si cu acordul dumneavoastra, un asistent medical va efectua diverse manopere medicale (recoltare de sange, efectuarea unei electrocardiograme, masurarea tensiunii arteriale etc.)
• Unele afectiuni pot necesita internarea in spitalul nostru sau in alte unitati spitalicesti, caz in care acest lucru va fi discutat cu dumneavoastra.
• Exista posibilitatea, desi nu va recomandam, ca dumneavoastra sa nu fiti de acord cu examinarea, cu tratamentul sau cu internarea in spital. In acest caz va trebui sa va asumati, prin semnatura, aceasta decizie. In aceste conditii medicul examinator nu are obligatia sa va prescrie tratament la domiciliu.
• Daca, odata ajuns acasa, simptomele se inrautatesc sau se modifica, va sfatuim sa va adresati medicului dumneavoastra de familie sau sa reveniti in urgenta.
Echipa noastra este formata din medici pediatrii dedicati, asistente medicale, infirmiere si registratori medicali care incearca sa va imbunatateasca constant experienta dumneavoastra la Camera de Garda.